Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska z sosem czosnkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
jogurt naturalny 2-3 łyżki
śmietana 2-3 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
bazylia do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska z sosem czosnkowym

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy drobno.
Krok 1 - Pekińska z sosem czosnkowym foto
2
Śmietanę łaczymy z jogurtem dodając obrany i posiekany czosnek oraz bazylię i zioła. Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Pekińska z sosem czosnkowym foto
3
Gotowym sosem polewamy kapustę i dobrze mieszamy . Podajemy z ziemniakami i mięskiem. Smacznego !
Krok 3 - Pekińska z sosem czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 06.08.2013 21:53
mi na pewno by smakowała
meg1984 16.04.2013 20:26
super sałatka
Milena87 15.04.2013 17:29
takie proste sałatki to uwielbiam :)
gosia56 15.04.2013 16:18
super surówka
Magda24 15.04.2013 14:53
lubię ten sos i kapustę - całość pyszna
Marcin9 15.04.2013 14:12
Sos czosnkowy jest pyszny pod każdą postacią :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak