Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska z ogórkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
ogórek zielony 1 sztuka
koperek 1/2 pęczka
kapary całe Smak 2 łyżeczki
sos do sałatek 1 łyżeczka
jogurt naturalny 100 mililitrów
sok z cytryny 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska z ogórkiem

Kapustę, koperek opłukać wodą, osuszyć.
Ogórek umyć, nie obierać, pokroić w cienkie plasterki.
Kapustę pokroić w paski, koperek posiekać.
Kapary odcedzić z zalewy.
Wszystko przełożyć do miseczki, doprawić solą pieprzem, skropić sokiem cytrynowym, wymieszać.
W jogurcie rozmieszać, łyżeczkę sosu koperkowego, polać sałatkę i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Podawać do drugiego dania .
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 29.10.2014 08:18
Świetna do mięsa :-)
pestka 28.10.2014 18:11
bardzo smaczna surówka
Grazyna0211 28.10.2014 15:22
świetna surówka
Bernadeta1 28.10.2014 12:36
bardzo lubię taki dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak