Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska z marchewką i szczypiorkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
marchewka 1-2 szt
smalec 3 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Kostki rosołowe Kucharek 1 szt
Kwas cytrynowy Prymat 1/4 łyżeczki
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska z marchewką i szczypiorkiem

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską poszatkować
Krok 1 - Pekińska z marchewką i szczypiorkiem foto
2
Zlać wodą i gotować na wolnym ogniu
Krok 2 - Pekińska z marchewką i szczypiorkiem foto
3
Dodać smalec ,kostkę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie, posolić.
Krok 3 - Pekińska z marchewką i szczypiorkiem foto
4
MARCHEWKĘ OBRAĆ I ZETRZEĆ NA GRUBEJ TARCE,DODAĆ DO KAPUSTY.
Krok 4 - Pekińska z marchewką i szczypiorkiem foto
5
Wymieszać i dusić ,przyprawić pieprzem
Krok 5 - Pekińska z marchewką i szczypiorkiem foto
6
Szczypiorek umyć ,pokroić i dodać pod koniec gotowania.
Krok 6 - Pekińska z marchewką i szczypiorkiem foto
7
Wmieszać ,wsypać do smaku kwasku cytrynowego aby zakwasić kapustę . Podawać do obiadu z ziemniakami.
Krok 7 - Pekińska z marchewką i szczypiorkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 29.08.2015 09:13
smaczne i ładnie podane
Babeczka35 29.08.2015 07:06
Smaczne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak