Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Pekinkowy" chłodnik

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała sztuka
pomidory 2 sztuki
ogórek gruntowy 4 sztuki
kalarepka młoda 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 sztuka
koper świeży 1 pęczek
śmietana 30% 300 ml , schłodzonej
woda zimna 100 ml , przegotowanej
ocet 4 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: "Pekinkowy" chłodnik

Kapustę szatkujemy drobno , pomidory,ogórki oraz kalarepę kroimy w malutką kostkę,koperek siekamy , składniki przekładamy do miski dodajemy odsączoną kukurydzę.Schłodzoną śmietanę łączymy z zimną wodą , octem ,solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na 15 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 15.01.2016 12:16
ciekawy przepis
Ewelina1991 15.01.2016 09:14
uwielbiam kapustę pekińską ;-)
Maridka19 15.01.2016 08:03
Pyszności same :)
Łukasz15 14.01.2016 22:46
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak