Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z pieczarkami i parówkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt duża
parówki ok 7 szt
pieczarki 6-8 szt
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy
pieprz
sól
ziele angielskie
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z pieczarkami i parówkami

Kapustę poszatkować (mogą być 2 mniejsze), zalać wodą, dodać przyprawy i postawić do gotowania. Cebule drobno pokroić, pieczarki dowolnie, a parówki w cieńsze plastry.
Na patelni rozgrzać olej i lekko zrumienić cebulę, dodać pieczarki i przez ok 3 min dusić. Dodać do kapusty.
Na odrobinie oleju podsmażyć pokrojony czosnek(1-2 szt) i dodać parówki. Gdy parówki zaczną się rumienić dodać je do garnka. Doprawić do smaku przyprawami i koncentratem. Razem chwilę pogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 03.05.2017 18:19
fajne danie
Ewelina1991 30.04.2017 10:52
świetny przepis!
RenataZ-et 28.04.2017 14:34
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak