Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z jogurtem bałkańskim i jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata pekińska 1 sztuka
jogurt bałkański 1 sztuka
grzanki 6 sztuk
czosnek 2 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku
bazylia 1 pęczek
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z jogurtem bałkańskim i jajkiem

Kroki postępowania

1
Sałate kroimy na drobne paski. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w osemki.
Krok 1 - Pekinka z jogurtem bałkańskim i jajkiem foto
2
Czosnek ucieramy z bazylia, sola i pieprzem. Dodajemy jogurt i mamy sos.
Krok 2 - Pekinka z jogurtem bałkańskim i jajkiem foto
3
Sałate mieszamy z sosem, dodajemy jajka. Podajemy z grzankami.
Krok 3 - Pekinka z jogurtem bałkańskim i jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 30.01.2014 11:41
smaczna i zdrowa
Dorian 28.12.2013 19:57
pyszna salatka
Margo1 01.12.2013 15:49
tego nie robiłam
IwonaDD 09.11.2013 18:47
pożywna sałatka
adelajda 24.10.2013 11:40
smaczna sałatka !!!
Adamorek 20.09.2013 20:26
dobry pomysł
Jusiaa 20.09.2013 20:05
proste i super wygląda
Aleksandra/Olcia 20.09.2013 18:59
ale apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak