Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka w sosie czosnkowo-bazyliowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
jabłko 1 sztuka
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
majonez 4 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
bazylia świeża 5 listków
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka w sosie czosnkowo-bazyliowym

Kroki postępowania

1
Kapustę umyć, osuszyć, drobno poszatkować.
Krok 1 - Pekinka w sosie czosnkowo-bazyliowym foto
2
Jabłko umyć, osuszyć, wydrążyć gniazdo nasienne. Zetrzeć na grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dodać do kapusty. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać posiekaną bazylię i pokrojony w kostkę czosnek. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos wlać do surówki.
Krok 2 - Pekinka w sosie czosnkowo-bazyliowym foto
3
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.
Krok 3 - Pekinka w sosie czosnkowo-bazyliowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.03.2013 07:20
świetne smaki
IlonaAlbertos 06.03.2013 17:47
Pyszna surówka.
Pietruszka 31.01.2013 20:20
pyszna sałatka
misia53 23.01.2013 23:38
smak bazylii i czosnku uwielbiam
ben-ka 31.12.2012 10:16
wygląda bardzo apetycznie więc musi świetnie smakować:)
Krystyna32 09.12.2012 11:25
extra
Iwusia 07.12.2012 22:43
bardzo fajna surówka
mirosława4 07.12.2012 21:12
z czosnkiem jeszcze pekinki nie robiłam,trzeba wypróbować :)
Wacław 26.10.2012 09:42
mnie sie tez podoba ten przepis :)
pycia9 23.10.2012 18:53
super przepis
Rafał10 19.10.2012 18:33
fiu fiu ale dzieło :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak