Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
500 gram -
mleko
200 ml -
jajko
5 sztuk -
woda
1 szklanka -
kapusta pekińska
1 sztuka -
cebula
1 sztuka -
pieczarki
6 sztuk -
por (biała część)
kawałek -
przyprawy sól pieprz
do smaku -
boczek wędzony
300 gram -
papryka zielona
2 sztuki -
papryka żółta
2 sztuki -
papryka czerwona
2 sztuki
Przepis i sposób przygotowania Pędraki ze Shrekowej zagrody (szpecle z boczkiem i warzywami)
Cebulę posiekać, boczek pokroić w drobną kostkę lub paseczki. Usmażyć razem w dużym rondlu, dodać poszatkowaną kapustę, pokrojone pieczarki i paprykę oraz krążki pora. Posypać solą, dusić pod przykryciem. Kiedy warzywa zmiękną - dodać kluseczki. Przyprawić wedle uznania.
Komentarze (1)