Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
mąka
250 g -
masło
125 g -
woda
50 ml -
jajko
5 -
boczek wędzony
350 g -
pory
4 średnie -
parmezan
50 g -
mleko
250 ml -
śmietana 30%
250 ml -
olej rzepakowy
2 łyżeczki -
oliwki zielone Smak
15
Do smaku
-
rozmaryn
-
Pieprz biały mielony Prymat
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku VII: Tarta z porami i boczkiem, odc. 40
Kroki postępowania



Do masy przekładamy ostudzony boczek z porami. Dodajemy starty parmezan, zielone oliwki i mieszamy. Przelewamy masę do ciasta i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190°C na 25 minut.
Komentarze (1)