Pęczak z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej do smażenia

  • czosnek

  • sól, pieprz

  • sos sojowy

  • bakłażan

  • pęczak

    1 kg
  • pieczarki

    300 dag
  • bulion

    1 szkl
  • kapusta chińska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotuj pęczak. Na oliwie podsmaż małe pieczarki w całości, dodaj czosnek, dużo posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, podlej szkl bulionu i duś na małym ogniu, mieszając. Pokrojone w kostkę bakłażany usmaż na oliwie dodaj czosnek i słodki sos sojowy. Wymieszaj z gorącym pęczakiem i natką pietruszki. podawaj z pieczarkami, posyp prażonymi orzechami. Potrawa dobrze komponuje się z kapustą pak choy uduszoną z czosnkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat