Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak na mleku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 0,5 l
siemię lniane 2 łyżki
dżem truskawkowy do smaku
pęczak 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak na mleku

Do garnka wlewamy mleko. Gdy mleko zagotuje się wsypujemy pęczak jęczmienny. Gotujemy około 20-25minut. Sprawdzając czy jest miękka kasza. Pod koniec gotowania dodajemy zmielone siemię lniane. Zupkę mleczną wlewamy do miseczki i do smaku dodajemy dżemu truskawkowego Mieszamy i spożywamy na ciepło.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miszelka 29.12.2012 09:32
ciekawy pomysł :)
Andysz 28.12.2012 19:58
coś nowego!
EWI 12.12.2012 09:11
zdrowe!
Zdzisław 11.12.2012 22:04
zdrowe i smaczne
angelika14 11.12.2012 21:12
cudowne smaki z dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak