Patisony z marchewką i papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • papryka zielona

    1/2 szt
  • koper z nasionami

    1 gałązka
  • marchew

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3-4 szt
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • pieprz

    6-7 ziaren
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Zalewa:

  • woda

    500 ml
  • ocet 10 %

    125 ml
  • sól

    3 łyżeczki
  • cukier

    3 łyżeczki
  • patison

    kilka szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Patisony z marchewką i papryką foto
Z umytej papryki usunąć nasiona, pokroić w słupki. Patisony umyć, pokroić w cząstki. Obraną marchew w krążki.
Krok 2 - Patisony z marchewką i papryką foto
Do każdego słoika włożyć koper, przygotowane warzywa i przyprawy. Wodę z octem, solą i cukrem zagotować.
Krok 3 - Patisony z marchewką i papryką foto
Gorącą zalewą zalać warzywa w słoikach, zamknąć. Na dno garnka włożyć ściereczkę, ułożyć słoiki, zalać gorącą wodą do 3/4 wysokości. Pasteryzować przez 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 11.10.2013 08:05
uwielbiam patisony
Katarzyna/kate1980 10.10.2013 22:00
świetny przepis
olkaaa 06.10.2013 11:01
bardzo fajne
marinia 05.10.2013 23:44
fajna propozycja
Misada 05.10.2013 21:21
lubię takie mieszanki
Krzysiek3 05.10.2013 21:16
fajna przekąska
Klisza 05.10.2013 21:12
fajna sałatka
Konczi 05.10.2013 21:08
fajne na zimę :)
6zer 05.10.2013 21:08
apetycznie wyglada
Simeo 05.10.2013 21:08
lubię wszystko co z papryką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat