Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony w zalewie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

patison 2 kg
czosnek 1 szt

zalewa

woda 2 l
ocet 1.1/2 szkl
cukier 20 dkg
sól 7,5 dkg
Ziele angielskie całe Prymat 10 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony w zalewie

Patisony oczyścić i ułożyć w słoikach. Do każdego słoika wrzucić po 1 ząbku czosnku. Przygotować zalewę z podanych składników. Gorącą zalewą zalać patisony w słoikach. Zakręcić słoiki. Pasteryzować do 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 02.09.2016 21:30
warto zrobić choć dwa słoiczki
Urszula Świeca 01.08.2016 07:50
Dzięki za miłe komentarze.Patisony pochodzą z mojej działki.))
Habibi 31.07.2016 17:00
bardzo lubię marynowane patisonki, ale w tym roku jeszcze nie robiłam
Bernadeta1 31.07.2016 16:17
bardzo lubię
pestka 31.07.2016 14:57
smaczne przetwory
Janina 31.07.2016 13:12
Bardzo lubię;))
adelajda 31.07.2016 12:05
Wow skąd masz takie małe patisony ?
Aleksandra/Olcia 31.07.2016 11:49
uwielbiam, babcia takie robiła
bertpvd 31.07.2016 11:48
piękne i pewnie strasznie pyszne
kd045 31.07.2016 11:24
mniaaaam ;]
gosia56 31.07.2016 10:02
Super moje ulubione;)
Wacław 31.07.2016 09:47
pyszne zapasy :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak