Patisony w chrupiącej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • olej

    1/2 l
  • płatki kukurydziane

    100 gram
  • patison

    kilka szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Patisony obrać ze skórki,pokroić na plastry o grubości 1 cm.Posypać przyprawą uniwersalną i odstawić na 2 godziny.Płatki kukurydziane pokruszyć na drobno.Patisony panierować w mące,jajku i płatkach kukurydzianych.Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anemon 24.03.2013 15:53
Jadłam jedynie marynowane patisony, świetny pomysł.
ankaryba 23.02.2012 23:36
świetne
misia53 22.05.2011 11:42
patisony jadłam tylko marynowane...
ben-ka 15.05.2011 10:15
tak patisonów jeszcze nie robiłam.
Krystyna32 13.04.2011 02:29
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat