Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PATISONY A' LA SCHABOWY

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

warzywa 1 szt
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
olej do smażenia

Porada

Najlepiej smakują na ciepło , z pieczywem posmarowanym masłem .

Przepis i sposób przygotowania na: PATISONY A' LA SCHABOWY

Kroki postępowania

1
Rozbijamy jajko , rozmącamy z pieprzem i czosnkiem .
Krok 1 - PATISONY A' LA SCHABOWY foto
2
Patisona myjemy , osuszamy , kroimy w plastry . Solimy , odstawiamy aby puściły sok , który potem odlewamy .
Krok 2 - PATISONY A' LA SCHABOWY foto
3
Maczamy patisony w jajku .
Krok 3 - PATISONY A' LA SCHABOWY foto
4
Obtaczamy w bułce tartej .
Krok 4 - PATISONY A' LA SCHABOWY foto
5
Rozgrzewamy na patelni olej , smażymy patisony .
Krok 5 - PATISONY A' LA SCHABOWY foto
6
Przekręcamy po około 3 minutach na drugą stronę , smażymy na złoty kolor .
Krok 6 - PATISONY A' LA SCHABOWY foto
7
Usmażone przekładamy na recznik papierowy .
Krok 7 - PATISONY A' LA SCHABOWY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 28.07.2014 21:13
jak ja dawno nie jadłam patisonów a tak je lubię :) diękuję za przypomnienie
Joannasz3190 28.07.2014 20:28
Ciekawy pomysł :)
pajbek 28.07.2014 20:17
Pyszności :-)
Stenka 28.07.2014 17:49
wypróbuję przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak