Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron
-
cebula
-
pomidor
-
kiełbasa
-
chili
-
papryka mielona
-
czosnek
-
pieczarki
Sposób przygotowania
Na gorącej patelni podsmażyłam ostatnie w mojej lodówce pętko kiełbasy, które pokroiłam w cienkie plasterki. Po ok. 5 minutach dodałam do tego makaron penne, który pozostał po wczorajszym obiedzie, obsypałam chili, mocno czosnkiem i papryką słodką i odrobinę solą. Po 3-4 minutach dodałam ostatnie 5 pieczarek i smażyłam kolejne 3-4 minuty. Po tym czasie wkroiłam cebulę (nie ostatnią, cebuli mam zawsze spory zapas) i ostatnie 2 małe pomidory. Po ok. 3 minutach wyłączyłam gaz, obsypałam zieloną pietruszką i podałam zachwyconemu mężowi :)
Jak widzicie na zdjęciu, warto pokombinować z końcówkami produktów :)
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się