Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet ziemniaczany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mleko 0, 5 szklanki
masło roślinne 1 łyżka
jaja 2 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek
tłuszcz do formy 2 łyżki
pieczarki 15 dg
makrela wędzona 20- dg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
żółty ser starty 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet ziemniaczany

Ziemniaki ugotować i odcedzić. Gorące utrzeć z masłem i mlekiem. Gdy masa trochę przestygnie, dodać jajka i utrzeć ponownie. Następnie dodać sól i przyprawę ,,Kucharek". Formę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Połowę masy wyłożyć do formy i równo rozłożyć. Na to dać posiekaną makrelę i podsmażone pieczarki, a następnie drugą połowę masy. Wygładzić powierzchnię, posypać tartym serem oraz skropić tłuszczem. Piec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak