Pasztet z wątróbek drobiowych

Pasztet z wątróbek drobiowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki drobiowe

    1 kg
  • marchew gotowana

    4 szt
  • cebula

    1 duża
  • masło

    1/3 kostki
  • mleko

    2 szklanki
  • majonez

    2 łyżki
  • masło do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek, umyć, zamoczyć w mleku na ok. 10 min. i następnie osuszyć. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na maśle, następnie dodać osuszoną wątróbkę. Smażyć ok. 5 min. z obu stron,na koniec przyprawić solą i pieprzem, odstawić do ostygnięcia. Przy pomocy maszynki do mielenia lub robota kuchennego zmiksować wątróbkę oraz gotowaną marchewkę. Do masy dodać masło, majeranek i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na sam koniec dodać majonez, dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce pod przykryciem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

05.10.2016 09:20
smaczny pasztet

goofy9

25.03.2013 13:01
fajny przepis, idealny do smarowania

Magda60

25.12.2012 22:20
super

Renata22

16.07.2012 00:31
wypróbowałam przepis - niebo w gebie! polecam

cukiereczek

23.01.2012 08:11
smakowite

1j1o1l1a1

20.11.2011 21:19
smakowicie się zapowiada

1j1o1l1a1

20.11.2011 21:19
smakowicie się zapowiada

1j1o1l1a1

20.11.2011 21:19
smakowicie się zapowiada

malaczarna23

17.11.2011 09:57
super

bietka

16.11.2011 09:41
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat