Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z suszoną śliwką i brzoskwinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa wieprzowego 800 g
mięsa mielonego indyczego 500 g
kilka suszonych brzoskwiń
kilka suszonych śliwek
cebule 2 szt
kostka bulionowa 1 szt
kaszki kukurydzianej 2 łyżki
jajko 3 szt
około 1 szklanki wywaru drobiowego (w którym gotowało się mięso )
przyprawy do pasztetów 1 opakowanie
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziarna ziela angielskiego Prmat 2 ziarna
Owoc jałowca cały Prymat 2 ziarna
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z suszoną śliwką i brzoskwinią

Mięso wieprzowe pokrój w kostkę.
Zalej gorącą wodą,dodaj kostkę bulionową,liść laurowy,ziarna ziela
angielskiego i jałowca.Gotuj na małym
ogniu pod przykryciem aż do miękkości. Cebulę pokrój w kostkę i
zeszklij na oleju.
Ugotowane mięso,przepuść 2 krotnie przez maszynkę do mielenia.
Do mięsa wieprzowego i drobiowego dodaj jajka,kaszkę
kukurydzianą,przyprawę do
pasztetów,pokrojoną w większe kawałki śliwkę i brzoskwinię
oraz wywar. Dokładnie wymieszaj.Dodaj zeszkloną cebulę,połącz. Wąską
podłużną formę ,wyłóż papierem do pieczenia
Napełnij masą.Wierz posmaruj olejem. Wstaw na około 1,5 godziny do
piekarnika nagrzanego do temp.190 stopni. Po 45 minutach pieczenia pasztet
przykryj folią aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 15.04.2015 21:15
skusiłabym się na taki domowy pasztet, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak