Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z soczewicy z pietruszką i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica zielona 1/3 szkl
pietruszka 1 szt
pieczarki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz
kasza manna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z soczewicy z pietruszką i pieczarkami

Kroki postępowania

1
soczewicę ugotuj
Krok 1 - pasztet z soczewicy z pietruszką i pieczarkami foto
2
pietruszkę zetrzyj na tarce
Krok 2 - pasztet z soczewicy z pietruszką i pieczarkami foto
3
pieczarki pokrój na plasterki
Krok 3 - pasztet z soczewicy z pietruszką i pieczarkami foto
4
kiedy soczewica będzie już prawie miękka dodaj warzywa i duś razem aż wszystko zmięknie. Dodaj przyprawy
Krok 4 - pasztet z soczewicy z pietruszką i pieczarkami foto
5
kiedy masa będzie gotowa (jak na obrazku) zblenduj ją na pastę
Krok 5 - pasztet z soczewicy z pietruszką i pieczarkami foto
6
gotową masę przełóż do keksówki. Piecz ok 30 minut w 180 stopniach aż do uzyskania ciemne skórki
Krok 6 - pasztet z soczewicy z pietruszką i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 19.04.2016 15:28
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak