Pasztet z soczewicy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica

    20 dag
  • olej

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • cukier

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 3 godziny. Odcedzić, zalać zimną woda i gotować około godziny. Soczewicę mikcujemy, dodajemy pozostałe skłądniki, doprawiam i wyrabiamy jednolitą masę. Na noc odstawić pasztet w kamiennej foremce do lodówki, podawać na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat