Pasztet z selera i pieczarek

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1 kilogram
  • pieczarka

    1,5 kilograma
  • marchew

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • koperek

    1 pęczek
  • masło roślinne

    250 gramów
  • jajka

    3 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • woda

    1,5 szklanki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę poszatkować i podsmażyć. Seler, marchewkę, pietruszkę i pieczarki zetrzeć na tarce. Starte warzywa przełożyć na patelnię i dusić razem z cebulą. Dodać przyprawę uniwersalną i posiekany koperek. Masę wystudzić. Dodać jajka, bułkę tartą, przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Przełożyć do blachy 12x30 i piec przez około godzinę w temperaturze 180 stopni. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 22.11.2013 09:35
Musi być pyszny
jeta72 16.07.2013 10:09
smaczna :-)
Krystyna32 22.08.2012 15:05
super
smakoszek 27.10.2011 21:41
ciekawy
IZABELA29 11.09.2011 08:49
fajny taki jarski pasztet
misia53 24.08.2011 14:14
Ciekawe jaki smak mają takie kotleciki...?
Ania67 30.06.2011 08:51
świetny pomysł
ben-ka 24.05.2011 21:56
fajny przepis
FAFIK 10.05.2011 22:07
Ciekawe...ale smacznie brzmi!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat