pasztet z selera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1 k
  • cebula

    2 szt.
  • margaryna

    1 kost.
  • czosnek

    4 ząbki
  • jajko

    6 szt.
  • sól do smaku

  • Bulion grzybowy

    2 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

seler obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebule obrać i zetrzeć na tarce,dodać do selera,wlać szklankę wody,dodać kostki bulionowe,margarynę i przeciśnięty czosnek,gotować ok.1godz.wystudzić dodać jajka,bułkę tartą,doprawić do smaku i wyrobić,przełożyć do wysmarowanej formy i piec 1,5godz.w temp.190st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 04.03.2014 13:07
nie jadłam takiego ,na pewno pyszny
Wacław 04.03.2013 14:28
ciekawy przepis,dla mnie nowość
Natalia/tubisiek 07.10.2012 09:29
fajny pomysł, przyznam się szczerze, że pierwszy raz się z takim spotkałam :)
Monika193 12.01.2012 16:18
ciekawe jak smakuje
IKrakowianka 14.03.2011 22:00
Bardzo ciekawa propozycja
Tahitha 22.12.2010 05:38
Dla mnie taki seler jest za bardzo selerowy,. Chociaż nie powiem ,że go nie lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat