Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z ryby

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 puszka
marchew sałatkowa 1 puszka
papryka czerwona 2 sztuki
ogórek kiszony 6 sztuk
ryba 600 gram
mięso mielone 300 gram
jajko 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z ryby

Kroki postępowania

1
groszek i marchew odcedzamy. a paprykę i ogórka kroimy w drobną kosteczkę.
Krok 1 - pasztet z ryby foto
2
rybę musimy zmielić krotnie( wcześniej oczywiście obrać z ości). i wymieszać z mięsem mielonym, solą, pieprzem i warzywami, dodać żółtka, bułkę tarta wcześniej namoczoną w mleku natomiast białka ubić na sztywna pianę i ostrożnie dodać do mięsa. wymieszać.
Krok 2 - pasztet z ryby foto
3
pasztet upiec na złoty kolor w piekarniku 180 stopni .
Krok 3 - pasztet z ryby foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 20.04.2013 09:47
super przepis
Anna152 13.12.2012 23:19
fajny
Seba 09.12.2012 10:07
fajny przepis
rjustysia 17.09.2012 12:18
Może być rzeczywiście świetną alternatywą dla ryby w panierce :)
kaja1991 16.09.2012 11:40
nadaję się na obiad kolację , a także smakuje na zimno do bułki:)
kaja1991 16.09.2012 11:40
właśnie mąż chodził mi co dziennie na rybki i przynosił i już nie miałam co z nimi robić;)
malinka18 16.09.2012 11:31
pomysłowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak