Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak
wątróbka 20-30 dkg
podgardle surowe 30-40 dkg
bułka czerstwa 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z kurczaka

Kurczaka, wątróbkę, podgardle i warzywa ugotować. Mięso i warzywa wyjąć i ostudzić. Bułkę namoczyć w rosole. Mięso, warzywa i bułkę przekręcić przez maszynkę dwa razy. Dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową i wymieszać. Masę wyłożyć do formy keksowej. Wierzch polać rosołem. Piec w temp. 180 C około 50 minut.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 25.11.2014 15:40
Bardzo mi się podoba ta propozycja!
Anna133 25.11.2014 09:52
idealny na świeta !
Krzysztof15 25.11.2014 06:23
pyszny pasztecik
Megg 24.11.2014 23:41
lubię takie paszteciki
Rogalik 24.11.2014 22:32
pyszny pasztet
Mama niejadka 24.11.2014 19:52
Domowy najsmaczniejszy :)
Adam/ZUB3R 24.11.2014 19:41
smaczny pasztet
Ola1984 24.11.2014 18:21
Fajny pasztet :) Z przyjemnością bym skosztowała :)
AgaS10 24.11.2014 17:47
świetny pasztet:)
adelajda 24.11.2014 17:33
Po prostu pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak