Pasztet z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

  • wątróbka

    20-30 dkg
  • podgardle surowe

    30-40 dkg
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • sól

  • pieprz

  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka, wątróbkę, podgardle i warzywa ugotować. Mięso i warzywa wyjąć i ostudzić. Bułkę namoczyć w rosole. Mięso, warzywa i bułkę przekręcić przez maszynkę dwa razy. Dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową i wymieszać. Masę wyłożyć do formy keksowej. Wierzch polać rosołem. Piec w temp. 180 C około 50 minut.

Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kloruś 25.11.2014 15:40
Bardzo mi się podoba ta propozycja!
Anna133 25.11.2014 09:52
idealny na świeta !
Krzysztof15 25.11.2014 06:23
pyszny pasztecik
Megg 24.11.2014 23:41
lubię takie paszteciki
Rogalik 24.11.2014 22:32
pyszny pasztet
Mama niejadka 24.11.2014 19:52
Domowy najsmaczniejszy :)
Adam/ZUB3R 24.11.2014 19:41
smaczny pasztet
Ola1984 24.11.2014 18:21
Fajny pasztet :) Z przyjemnością bym skosztowała :)
AgaS10 24.11.2014 17:47
świetny pasztet:)
adelajda 24.11.2014 17:33
Po prostu pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat