Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z królika

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
ziele angielskie 7 ziarenek
cebula 1
marchew 4
pietruszka 1 korzeń
jaja 2
bułka 1
słonina 20 dag
pieprz i sól
królik 2 cały z podrobami

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z królika

Mięso i słoninkę gotujemy w osolonej wodzie wraz z warzywami do momentu aż będzie odchodziło od kostek. Mięso, słoninkę, podroby i warzywa należy wystudzić i zmielić wraz z namoczoną bułką . Do gotowej masy dodajemy sól i pieprz do smaku. W tym momencie możemy jeszcze skosztować czy nasza masa jest dobra. Następnie wbijamy jajka i mieszamy . Dużą brytfankę lub dwie małe keksówki należy wysmarować olejem lub masłem i posypać kaszą manną- zamiast tego możemy wyłożyć je papierem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godziny, aż wierzch się \pięknie zrumieni. Pasztet będzie zwarty na drugi dzień gdy postoi w lodówce. Ale bardzo smakuje jeszcze na ciepło.Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 03.01.2014 22:54
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak