Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 torebka
  • marchew

    3 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1 szt
  • kalafior

    0,5 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • jajko

    2 szt
  • ziemniaki

    3-4 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora foto
Kaszę jaglaną gotujemy, by była bardziej miękka, niż powinna i przekładamy do naczynia do wystudzenia.
Krok 2 - Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora foto
Marchew, pietruszkę i ziemniaki obieramy, razem z kalafiorem podzielonym na różyczki gotujemy na parze do miękkości.
Krok 3 - Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora foto
Ostudzone warzywa dodajemy do kaszy razem z fasolką z puszki. Blendujemy na jednolitą masę.

Dodajemy posiekaną natkę z pietruszki, jajka, bułkę tartą oraz doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora foto
Blaszkę keksówkę smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką. Przekładamy masę i posypujemy bułką.

Wsadzamy do piekarnika nagrzanego do ok 200 stopni i pieczemy przez ok 1-1,5 godziny. Studzimy dokładnie przed krojeniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 23.02.2017 21:57
Ciekawy smak pasztetu.
[email protected] 23.02.2017 18:40
Wygląda pysznie
Stenka 23.02.2017 17:50
ciekawa propozycja
Bernadeta1 23.02.2017 17:32
takiego nie jadłam a na pewno bardzo smaczny
adelajda 23.02.2017 15:32
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat