Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 1 torebka
marchew 3 szt
fasola czerwona z puszki 1 szt
kalafior 0,5 szt
pietruszka 2 szt
jajko 2 szt
ziemniaki 3-4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora

Kroki postępowania

1
Kaszę jaglaną gotujemy, by była bardziej miękka, niż powinna i przekładamy do naczynia do wystudzenia.
Krok 1 - Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora foto
2
Marchew, pietruszkę i ziemniaki obieramy, razem z kalafiorem podzielonym na różyczki gotujemy na parze do miękkości.
Krok 2 - Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora foto
3
Ostudzone warzywa dodajemy do kaszy razem z fasolką z puszki. Blendujemy na jednolitą masę.

Dodajemy posiekaną natkę z pietruszki, jajka, bułkę tartą oraz doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora foto
4
Blaszkę keksówkę smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką. Przekładamy masę i posypujemy bułką.

Wsadzamy do piekarnika nagrzanego do ok 200 stopni i pieczemy przez ok 1-1,5 godziny. Studzimy dokładnie przed krojeniem.
Krok 4 - Pasztet z kaszy, marchewki, fasoli i kalafiora foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 23.02.2017 21:57
Ciekawy smak pasztetu.
edytazaw89@wp 23.02.2017 18:40
Wygląda pysznie
Stenka 23.02.2017 17:50
ciekawa propozycja
Bernadeta1 23.02.2017 17:32
takiego nie jadłam a na pewno bardzo smaczny
adelajda 23.02.2017 15:32
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak