Pasztet z jajek

Pasztet z jajek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja na twardo

    10 sztuk
  • jajo surowe

    1 sztuka
  • ser żółty

    15 dag
  • papryka czerwona

    1 sztuka/mała/
  • cebula

    1 sztuka
  • majonez

    2 łyżki
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • kasza manna

    2 łyżki
  • kurkuma mielona

    1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz

    wg uznania
  • olej do smażenia

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane na twardo jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju, a następnie ostudzić.
Jajka przełożyć do miski, ser zetrzeć na tarce, paprykę drobno pokroić lub włożyć do rozdrabniacza, wbić surowe jajo, dodać cebulę, kaszę manną i wymieszać.
Masę doprawić kurkumą, solą i pieprzem - wymieszać.
Keksówkę wyłożyć pergaminem, przełożyć pasztet i piec 45 minut w tem, 180 stopni C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Laila2786

20.02.2017 11:23
świetny, wypróbuję na pewno

paniusiaewa

15.02.2017 16:29
Świete. jeszcze nie robiłam, trzeba będzie wypróbować.

adelajda

21.01.2017 11:15
Jeszcze nigdy nie jadłam takiego pasztetu ....chętnie spróbuję ..:)

pestka

03.11.2016 08:24
wygląda pysznie

anemon

25.10.2016 10:56
Twój pasztet prezentuje się niezwykle apetycznie.

Grazyna0211

25.10.2016 10:41
super pomysł

Duusiak

25.10.2016 10:31
Ciekawy przepis

ben-ka

25.10.2016 10:00
Dziękuję, spróbujcie, bo smaczny.

Diana Rusiłowicz

25.10.2016 00:29
Baaardzo apetyczny :)

MałaMi89

24.10.2016 23:50
Rewelacja! Muszę spróbować kiedyś ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat