Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z jajek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1
jajka ugotowane na twardo 9
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
szczypiorek 1 pęczek
śmietana 18 proc 100 ml
sól i pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
masło 1 łyżka
ser żółty 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z jajek

Cebulę posiekaj i podsmaż na odrobinie oleju. Jajka drobno posiekaj. Przełóż do miski.
Do jajek dodaj cebulę,śmietanę,żółtko,bułkę tartą i posiekany szczypiorek.
Dopraw solą,pieprzem i gałką muszkatołową.Wymieszaj.
Białko ubij na sztywną pianę i dodaj do masy jajecznej,delikatnie przemieszaj.
Całość przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,delikatnie posyp bułką tartą i serem startym na tarce o grubych oczkach.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok. 30-35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak