Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z cukinii

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
marchew 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
cebula 1 szt
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z cukinii

Cukinię myjemy, obieramy. Trzemy na tarce o grubych oczkach, solimy i odstawiamy na 10 minut. Marchew obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na złoto z olejem. Cukinię odciskamy z nadmiaru wody. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 02.09.2016 13:24
bardzo lubie warzywne pasztety,pycha!
Beatris 30.08.2016 21:43
Jak z cukinii to ja bardzo chętnie zjem, uwielbiam to warzywo... Pasztet zapowiada się smakowicie :)
Urszula Świeca 30.08.2016 21:29
Pomysłowy, musi być fajny.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak