Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z cukinii

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
olej 1/2 szklanki
marchewka 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 szklanki
jajko 3
żółty ser 20 dag
natka pietruszki
Kucharek przyprawa do potraw
przyprawa delikat czerwona
przyprawy wg uznania
cukinia 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z cukinii

Cebulę i marchewkę zetrzeć na tarce. Wymieszać z cukinią, olejem i tartą bułką. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka dodać do powstałej masy i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Natkę pietruszki i starty żółty ser dodać do masy i dokładnie wymieszać. Na koniec ubite białka delikatnie połączyć z powstałą masą i przyprawić do smaku. Piec ok 1 godziny w temp. 180 stopni. Składniki wystarczają na 1 średnią formę lub 3 keksówki. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 28.11.2013 21:34
bardzo smaczny pasztet!
Iwusia 10.03.2013 22:08
bardzo lubię takie pasztety
JaPaqc 07.12.2012 07:57
nie jadłem takiego pasztetu
fictor123 21.09.2012 12:26
nigdy nie dane było mi spróbować:) ale to się zmieni
magda28 07.09.2012 18:29
apetyczny
gosia561 07.09.2012 18:17
coś nowego i ciekawego
gosia561 07.09.2012 18:16
coś nowego i ciekawego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak