Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wieprzowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 0,8 kg
wątróbka drobiowa 0,25 kg
sól
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 4
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wieprzowy

Kroki postępowania

1
Łopatkę kroimy w kostkę
Krok 1 - Pasztet wieprzowy  foto
2
Mięso wrzucamy do wody doprawionej solą i pieprzem dodając liść laurowy oraz ziele angielskie, gotujemy aż będzie miękkie. Na końcu gotowania dodajemy wątróbkę.
Krok 2 - Pasztet wieprzowy  foto
3
Ugotowane mięso i wątrobe mielimy kilka razy na gładką mase.
Krok 3 - Pasztet wieprzowy  foto
4
Tak przygotowaną masę przekładamy do wyparzonych słoików zakręcamy i wekujemy dwa razy po półtorej godziny w odstępach 24 godzinnych.
Krok 4 - Pasztet wieprzowy  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 30.11.2015 20:42
Wypróbuj, smakuje wyśmienicie
Motorek 30.11.2015 19:23
pyszny pasztecik
mirosława4 30.11.2015 19:22
do pasztetu wieprzowego najlepsza jest wątroba wieprzowa :) jestem ciekawa jaki ma smak z wątróbką drobiową ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak