Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET WIEJSKI NA WINIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 70 dag
wędzonka 30 dag
śmietana kremówka 15 dag
białe wino 1/3 szklanki
jaja 3 szt.
grysik 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET WIEJSKI NA WINIE

Wykonanie:
Wędzonkę zmielić i wymieszać dokładnie z mięsem. Następnie dodawać kolejno śmietanę, jaja, wino, grysik i przyprawy. Całość jeszcze raz wymieszać, jeśli trzeba doprawić. Tak przygotowaną masę mięsną przełożyć do wąskiej formy wysmarowanej tłuszczem. Piec w temperaturze 170°C. Pod koniec pieczenia lekko posmarować słodką śmietanką za pomocą pędzelka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 17.07.2013 19:11
widzę,że ten pasztet jest bardzo smaczny,na sam widok ślinka cieknie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak