Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet rybny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg/ z karpia
bułka czerstwa 1 szt.
cebula biała 1 szt
mleko 1 szklanka
masło 2 łyżki
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
zioła posiekane według uznania
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet rybny

Wykonanie:
Filety z karpia zmielić, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajka, przyprawy do smaku i zioła. Cebulę drobno posiekać, usmażyć na maśle, połączyć z masą rybna, dokładnie wymieszać. Przełożyć do przygotowanej formy keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 08.09.2016 09:17
Bardzo dobry :)
Edith85 08.09.2016 08:15
Fajny pasztecik, na pewno smaczny
Krzysztof15 08.09.2016 06:35
bardzo smaczny
Łukasz15 07.09.2016 22:14
Musi być pyszny
MAR3STA 07.09.2016 21:37
taki pasztet na pewno będzie mi smakował
Marta1986 07.09.2016 21:36
pyszny pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak