Pasztet podwójnie łososiowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej z pestek winogron

    5-6 łyżek
  • żółtka jaj

    3-4 szt.
  • śmietanka słodka 12%

    50 g
  • masło

    100 g
  • olej do smażenia

    -
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • łosoś wędzony

    200 g
  • łosoś filet

    500 g
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Surowe filety łososia pokroić w mniejsze kawałki, sprawdzić, czy nie ma ości (ew. usunąć szczypczykami) - usmażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju.
Usmażonego łososia wrzucić do malaksera (razem z tłuszczem ze smażenia), dodać olej z pestek winogron, surowe żółtka oraz przyprawy.
Zmiksować na jednolitą masę, dodać łososia wędzonego, koncentrat pomidorowy, dolać nieco śmietanki i ponownie zmiksować.
Masę umieścić w niewielkich kokilkach i odstawić do ostygnięcia. Wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 08.05.2014 12:25
Oj tak, domowy chlebek najlepiej :)
mirosława4 03.05.2014 19:46
ciekawy pomysł na smaczny i zdrowy pasztecik i jeszcze ciepły chlebek do tego pycha !
ElizaT 29.08.2012 09:41
super
babcia 28.05.2012 16:47
ekstra
babcia 28.05.2012 16:47
ekstra
Sylwia31 01.04.2012 19:58
fajne
Sylwia31 01.04.2012 19:58
fajne
Habibi 15.03.2012 20:26
<b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat