Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet gotowany z notatnika babci

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 250 g
udko z kurczaka 250 g
boczek 200 g
mięso wieprzowe 500 g
marchewka 1 duża
pietruszka 1 mała
seler korzeniowy 1/4
cebula 1/2
ząbek czosnku
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
jajko 2

Porada

Przed wyjęciem z garnka, należy go lekko ogrzać w kąpieli wodnej.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet gotowany z notatnika babci

1. Mięso, warzywa, liście laurowe i ziele angielskie zalać niewielką ilością wody. Dusić pod przykryciem 2-3 godziny. Ostudzić.
2. Ugotowane mięso i warzywa zmielić dwukrotnie.
3. Dodać jajka, około 1/2 wywaru z gotowania, sól, pieprz i gałkę. Połączyć składniki. Masę przełożyć do garnka.
4. Gotować w kąpieli wodnej aż pasztet zacznie odstawać od garnka (ok 4-5 godzin). Ostudzić. Wstawić na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 10.09.2015 08:22
musi być pyszny
Seba 05.04.2015 00:29
fajny przepis
mirosława4 04.04.2015 19:00
ciekawy przepis a pasztet zapewne jest smaczny
Stenka 04.04.2015 18:44
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak