Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy z mięsa po rosole

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pomysł na ten pasztet zrodził się w mojej głowie po ugotowaniu niedzielnego rosołu warzonego na mięsie z kurczaka, indyka i kaczki. Przyrządzenie pasztetu nie jest skomplikowane, a idealnie nada się na śniadanie lub kolację. Wyszło nie tylko ekonomicznie ale też smacznie. Serdecznie zapraszam.

Składniki:

Składniki:

mięso gotowane z kurczaka 1 kilogram
włoszczyzna 1 sztuka
jaja 2 sztuki
bułka tarta 6 łyżek
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżka
Estragon suszony Prymat 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 0.5 łyżeczki

Porada

Mięso i włoszczyzna były z ugotowanego dzień wcześniej, rosołu.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy z mięsa po rosole

Zostało Ci mięso i warzywa po ugotowaniu rosołu? Bądź zero waste - wykorzystaj je do przygotowania nowej, bardzo smacznej potrawy!

Pasztet drobiowy z mięsa po rosole zrobisz bardzo łatwo i idealnie się sprawdzi na śniadanie lub kolację. 

Mięso wraz z włoszczyzną mielimy. Wyrabiamy na jednolitą masę razem z jajkami, bułką tartą i przyprawami.

Przekładamy do foremek (10x20) i zapiekamy 30-35 minut w temperaturze 200°C.

Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak