Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy do smarowania

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 250 g
cebula 125 g
boczek 5 dag
filet z kurczaka 1 szt
włoszczyzna suszona 100 g
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
sól do smaku do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy do smarowania

Wątróbkę i filet umyć, oczyścić i pokroić w mniejsze kawałki.
Cebule i boczek pokroić w kostkę- usmażyć na patelni.
Wlać 1 szklankę wody. Kiedy zagotuje się dodać mięso i wątróbkę.
Gotować około 30 minut. Dodać włoszczyznę i gotować dalej około 20 minut na małym ogniu.
Całość wystudzić. Przełożyć do malaksera. Dodać koncentrat i zmiksować.
Na końcu doprawić do smaku.
Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 12.01.2015 14:56
Domowy pasztet jest najlepszy
Beatris 12.01.2015 13:59
Apetyczny pasztecik:)
Grazyna0211 12.01.2015 13:54
domowy najlepszy
marcia7 12.01.2015 13:42
cudowny taki domowy
alaaa 12.01.2015 13:35
pasztecik palce lizać
Adamorek 12.01.2015 13:21
ciekawy przepis
kasiaw 12.01.2015 12:57
bardzo ciekawy przepis muszę wypróbować
marzut 12.01.2015 12:10
ciekawy przepis.
Pietruszka 12.01.2015 11:24
fajny pasztecik
mysza75 12.01.2015 11:08
jaki fajny pasztecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak