Pasztet drobiowy do smarowania

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    250 g
  • cebula

    125 g
  • boczek

    5 dag
  • filet z kurczaka

    1 szt
  • włoszczyzna suszona

    100 g
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę i filet umyć, oczyścić i pokroić w mniejsze kawałki.
Cebule i boczek pokroić w kostkę- usmażyć na patelni.
Wlać 1 szklankę wody. Kiedy zagotuje się dodać mięso i wątróbkę.
Gotować około 30 minut. Dodać włoszczyznę i gotować dalej około 20 minut na małym ogniu.
Całość wystudzić. Przełożyć do malaksera. Dodać koncentrat i zmiksować.
Na końcu doprawić do smaku.
Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 12.01.2015 14:56
Domowy pasztet jest najlepszy
Beatris 12.01.2015 13:59
Apetyczny pasztecik:)
Grazyna0211 12.01.2015 13:54
domowy najlepszy
marcia7 12.01.2015 13:42
cudowny taki domowy
alaaa 12.01.2015 13:35
pasztecik palce lizać
Adamorek 12.01.2015 13:21
ciekawy przepis
kasiaw 12.01.2015 12:57
bardzo ciekawy przepis muszę wypróbować
marzut 12.01.2015 12:10
ciekawy przepis.
Pietruszka 12.01.2015 11:24
fajny pasztecik
mysza75 12.01.2015 11:08
jaki fajny pasztecik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat