Pasztet do smarowania

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba cielęca lub wieprzowa

    200 g
  • słonina

    200g
  • cebula

    200g
  • sól

    do smaku
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątrobę obrać z błony,pokroić w kawałki.Słoninę i cebulę pokroić w plastry i dusić na małym ogniu.Dodać pokrojoną wątrobę i dusić jeszcze 25 min.Przyprawić solą,pieprzem i majerankiem.Trochę ostudzić i zemleć dwa razy przez maszynkę .Przełożyć do słoika i wstawić do lodówki aby masa była twardsza.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 08.03.2011 00:14
niezłe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat