Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet dla jarosza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 szt
jajko 6 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
pieprz do smaku
sól do smaku
Kminek mielony Prymat 0,5 łyżeczki
tymianek 0,5 łyżeczki
curry 0,5 łyżeczki
masło 1 łyżka
olej do smażenia
fasola 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet dla jarosza

Fasolę opłukujemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnego dnia fasolę gotujemy do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzamy. Cebule obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Do garnka z fasolą dodajemy cebule i wbijamy jajka. Wszystko miksujemy blenderem. Doprawiamy do smaku przyprawami, dodajemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Formę do pieczenia natłuszczamy masłem i przekładamy do niej przygotowaną masę. Pieczemy ok 1 godz. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 10.05.2013 09:00
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak