Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet bez pieczenia

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
cebula biała 2 szt.
tłuszcz 5 dag
boczek wędzony 20 dag
masło 10 dag
kwaśna śmietana 3 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet bez pieczenia

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojone mięso i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia mięsa włożyć pokrojony boczek.
Krok 1 - Pasztet bez pieczenia foto
2
Następnie zmielić w maszynce na gładką masę. Masło utrzeć , dodać kwaśną śmietanę, drobno posiekaną pietruszkę, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać z mięsną masą .
Krok 2 - Pasztet bez pieczenia foto
3
Pasztet wyłożyć na salaterkę i podawać dobrze schłodzony z pieczywem.
Krok 3 - Pasztet bez pieczenia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 11.04.2014 19:52
przepis na pyszne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak