Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia starta 3 szkl
ser żółty 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
kasza manna 1 szkl
jajko 3 szt
czosnek 3 ząbki
marchew 2 szt
wątróbka drobiowa 20 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
cebula 2 szt
olej 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Kroki postępowania

1
Do startej na tarce cukinii zetrzeć obrane marchewki , cebule , dodać zmiksowaną wątróbkę.
Krok 1 - Pasztet  foto
2
Do warzyw i wątróbki dodać starty ser żółty , żółtka , bułkę tartą, kaszę mannę i przyprawy. Całość wymieszać.
Krok 2 - Pasztet  foto
3
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą.
Krok 3 - Pasztet  foto
4
Masę przełożyć na formy keksowej i wstawić do piekarnika.
Krok 4 - Pasztet  foto
5
Piec w temp 180 stopni przez ok 1h20minut.
Krok 5 - Pasztet  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.11.2015 10:22
domowy najsmaczniejszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak