Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki na ciasto

mąka pszenna 1kg
drożdże 10 dkg
jajko 1
żółtko jajek 3
margaryna 5 dkg
mleko 500 ml
cukier 45 g

farsz

pieczarki 2 kg
ser żółty 30 dkg
cebula biała 3 szt
pieprz
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z pieczarkami

ciasto .podgrzać 3/4 mleka i rozpuścić w nim drożdże następnie dodać cukier i 2 łyżki mąkę i wymieszać .Odstawić na bok do wyrośnięcia . gdy drożdże wyrosną dodać do nich pozostałą mąkę i jajka następnie zagnieść ciasto i odstawić do ciepłego miejsca żeby wyrosło . gdy ciasto wyrośnie rozwałkować na 5 mm. pokroić w paski a następnie w dość duże kwadraty
.
farsz .pieczarki pokroić i poddusić na patelni następnie przełożyć na przygotowane placki i posypać serem .zawinąć posmarować jakiem i piec przez 30min w 180'c partiami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.12.2014 20:47
bardzo smaczne paszteciki
Wiesława1 19.12.2014 17:04
super jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak