Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z parówkami w cieście naleśnikowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/8 litra
woda 1/8 litra
jajko 1 szt
mąka pszenna 12 dag
słonina 1 kawałek
parówki 6 szt.
ser żółty 6 plasterków
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z parówkami w cieście naleśnikowym

Wykonanie:
Jajko ubić, dodawać po trochę mąki i mleko zmieszane z wodą, następnie posolić do smaku. Mocno rozgrzaną patelnię posmarować słoniną, po czym smażyć cienkie naleśniki. Na każdym naleśniku położyć połówki parówek, przykryć plastrem sera żółtego, zawinąć z dwóch stron naleśnik a następnie zwinąć w wałek. Zrumienić paszteciki ze wszystkich stron na oleju, można również je opanierować przed smażeniem i podawać do czerwonego barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 01.09.2014 22:21
pożywne jedzonko:)
kasiaw 01.09.2014 19:44
lubię takie
as28 01.09.2014 19:41
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak