Paszteciki z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 szklanki
  • margaryna

    1/4 kostki
  • śmietana

    10 dkg
  • gotowane mięso

    75 dkg
  • jajko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • gałka muszkatałowa

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiekać z tłuszczem, dodać śmietanę rozmieszaną z drożdżami , sól, gałkę muszkatołową i upiec ciasto. Przygotować farsz - ugotowane mięso przyprawić Kucharkiem i zmielić w maszynce. Z ciasta należy utoczyć wałeczki grubości palca, rozwałkować je, nałożyć na środek farsz, zalepić i odwrócić \"szwem\" czyli miejscem zalepienia do spodu. Następnie posmarować ciasto roztrzepanym jajkiem i pokroić na 5-centymetrowe długości paszteciki. Upiec w gorącym piekarniku na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andzia1977 09.08.2011 23:31
WYPRÓBUJĘ JE NA PEWNO
Sarenka 24.03.2011 20:18
Wygladaja pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat