Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z kapustą w cieście francuskim

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
sól i pieprz do smaku
kapusta kiszona 0,5 kg
cukier do smaku
pieczarki 30 dag
masło 2 łyż
białko 1 szt
oregano do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z kapustą w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną ugotować w wodzie do miękkości, odsączyć, wystudzić i poszatkować. Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Masło roztopić i usmażyć na nim pieczarki.
Krok 1 - Paszteciki z kapustą w cieście francuskim foto
2
Dodać do pieczarek kapustę wymieszać i doprawić do smaku.

Krok 2 - Paszteciki z kapustą w cieście francuskim foto
3
Farsz nakładać wzdłuż ciasta, zawinąć ciasto tak aby farsz był w środku zlepiając boki ciasta.
Krok 3 - Paszteciki z kapustą w cieście francuskim foto
4
Pokroić na mniejsze kawałki (można kroić ukośnie i nacinać nożem górę paszteciku).

Krok 4 - Paszteciki z kapustą w cieście francuskim foto
5
Paszteciki od góry posmarować białkiem i oprószyć oregano.

Krok 5 - Paszteciki z kapustą w cieście francuskim foto
6
Piec przez 25 minut w temp. 200 stopni.
Krok 6 - Paszteciki z kapustą w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.09.2015 14:00
Apetycznie wyglądają.
Saga123 01.09.2015 13:05
smacznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak