Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z kapustą i grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto drożdżowe: 1 płat
kapusta kiszona 250 g
pieczarki 500 g
olej rzepakowy 2 łyżki
cebula 1 szt
Sól morska ziołowa Prymat w młynku 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Porada

Ślimaczki przed pieczeniem możemy posmarować roztrzepanym białkiem i posypać papryką w proszku.

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z kapustą i grzybami

Kapustę płuczemy, siekamy, zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy liścia laurowego i majeranek. Gotujemy do miękkości. Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy na oleju z cebulką pokrojoną w kostkę i przyprawami. Kapustę odcedzamy, łączymy z pieczarkami. Na płat ciasta drożdżowego nakładamy farsz. Zawijamy ślimaczki i kroimy w 5 cm kawałki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 11.01.2017 07:24
Lubię z kubeczkiem barszczyku
w mojej kuchni 02.01.2017 10:19
apetyczne jedzonko podano...
Wiesława1 01.01.2017 22:53
Bardzo lubię
Barbara13 01.01.2017 22:07
lubię takie
bertpvd 01.01.2017 21:26
wspaniałe paszteciki
mirosława4 01.01.2017 21:23
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak