paszteciki z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • sól i pieprz do smaku

  • cebula

    1 sztuka
  • grzyby suszone

    3-4 garście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć na ok. 2-3 godziny w wodzie. Następnie w tej samej ugotować grzyby do miękkości. Następnie grzyby odcedzić i po ostudzeniu przepuścić przez maszynkę. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na oleju dodać do grzybów i dokładnie je wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdym z nich układać porcję grzybów i sklejać brzegi. Piec w mocno nagrzanym piekarniku. świetne paszteciki do czerwonego barszczyku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 07.07.2013 19:03
pyszne paszteciki
bietka 19.07.2011 12:44
pyszne
rosik93 09.02.2011 23:57
Ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat