Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki w bułeczkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułki 10 szt./małe
masło 2 dag
wędlina 30 dag/może być poświąteczna/
pieczarki 10 dag
śmietana 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cebula biała 1 szt
tłuszcz 2 łyżki
wywar warzywny 4 łyżki
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki w bułeczkach

Wykonanie:
Wędlinę pokroić i zmielić . Pieczarki , cebulę obrać, opłukać, posiekać, podlać wywarem z tłuszczem i dusić około 20 minut. Następnie dodać wędlinę, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z mąką, przyprawić do smaku i zagotować. Bułeczki naciąć od góry, zdjąć czapeczki, wyjąć miąższ. Następnie napełnić przygotowanym farszem, przykryć czapeczkami i ułożyć na blaszce. Posmarować masłem, przycisną dobrze czapeczki. Piec w piekarniku do zrumienienia aż będą chrupiące. Podawać na ciepło jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JulkaTomeczek 28.12.2015 13:12
Ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak