paszteciki pieczarkowe

paszteciki pieczarkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    500 gram
  • cebula

    10 dag
  • masło roślinne

    6 dag
  • bułka tarta

    10 dag
  • jajka

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Należy wcześniej sporządzić ciasto naleśnikowe. Pieczarki należy umyć,
pokroić w drobne paski, Cebule pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć,
dodać do niej pieczarki i dusić pod przykryciem do momentu, aż cała woda
z nich odparuje. Doprawić do smaku i dodać całe jajko. Naleśniki należy
usmażyć, uformować paszteciki z farszem, zwijać w zamknięty rulon,
panierować w jajku i bułce tartej i obsmażyć z obu stron.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eliza135

14.12.2012 18:47
świetne

ziutula

23.03.2012 14:46
pyszne wyszły

bercik1

29.05.2011 23:22
muszą być smaczne

kochanyptysiu

04.03.2011 09:06
mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat