paszteciki pieczarkowe

paszteciki pieczarkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    500 gram
  • cebula

    10 dag
  • masło roślinne

    6 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    10 dag
  • jajko

    2 sztuki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania paszteciki pieczarkowe

Należy wcześniej sporządzić ciasto naleśnikowe. Pieczarki należy umyć,
pokroić w drobne paski, Cebule pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć,
dodać do niej pieczarki i dusić pod przykryciem do momentu, aż cała woda
z nich odparuje. Doprawić do smaku i dodać całe jajko. Naleśniki należy
usmażyć, uformować paszteciki z farszem, zwijać w zamknięty rulon,
panierować w jajku i bułce tartej i obsmażyć z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

eliza135 14.12.2012 18:47
świetne
ziutula
ziutula 23.03.2012 14:46
pyszne wyszły
bercik1 29.05.2011 23:22
muszą być smaczne
kochanyptysiu 04.03.2011 09:06
mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat